Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/securite/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422

Warning: Creating default object from empty value in /home/securite/public_html/modules/mod_jv_headline/helper.php on line 422
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Почетна Апликации Градежништво

СИСТЕМИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ГРАДИЛИШТЕ

gradiliste_kam

Системите за безбедност во градежништвото се карактеризираат со мобилност, припремени за тешки работни услови како изложеност прашина, промена на температури, вибрации и сл. Исто така најчесто употребувано решение е бежичниот систем бидејќи тој дозволува мобилност, промена на позиции на опремата соодветно со динамиката на изведба на градилиштето. Системите со независно самостојно соларно напојување се применуваат во поново време со трендот на развој на оваа технологија.

Системите за безбедност на градилиште имаат за задача да го зголемат степенот на безбедност на вработените на самото градилиште, да обезбедат сигурна алатка на службата за обезбедување во намалување на штетите настанати од кражби, да обезбедат видео материјал за анализа на некој настан или инцидент, да го унапредат работењето и ефикасноста во изведбата на градежните работи. Сведоци сме на досегашните изведби во кои еден работник ја извршува работната задача а неколкумина околу ја надгледуваат работата и потпираат работни алатки. Кога знаат дека овие дејствија се снимаат, истите ќе се заангажираат во работењето и ефикасноста ќе се зголеми неколкукратно.

Најчеста мета на крадците во градилиште се:

- Рачен и електричен алат (хилти, бормашини и прибор)

- Акумулатори и гориво од паркирани возила и машини

- Градежен материјал (плочки, кабел, светилки, чешми и сл)

- Метални шипки и железа

Во поново време, системите за видео надзор се користат и во комерцијални цели, односно се снимаат Time Lapse видео материјали кои ги покажуваат фазите на изведба на некоја зграда или деловен објект кој уште во времето на изградба е во продажба. Ефектот од ваков тип на маркетинг е многу поголем кога клиентот може преку интернет врска на веб страна да ги гледа фазите на изведба на градежната локација.

- Систем за видео надзор на градилиште и помошни објекти (камери со висока резолуција, ПТЗ камери, независни камери со Wi-Fi врска)

- Систем за контрола на пристап, евиденција на работно време и евакуација (контрола на пристап)

- Систем за контрола на метеж (турникети, врати)

- Систем за периметарска заштита (ограда, работни материјали покрај ограда)

- Систем за заштита од провални кражби (алатници, магацини, администрација)

- Опрема за заштита при работа (шлемови, обувки, одела, јажиња)

- Опрема за заштита од пожари (ПП апарати, хидранти)


ГРАДИЛИШТЕ TIME LAPSE

Macedonian Albanian English French German Greek Italian Spanish Turkish

ЛОКАЦИЈА НА МАПА

Facebook

НАЈНОВИ КОМЕНТАРИ

  • Влатко : одлична страна за системи за безбедност, има многу податоци и детали за кои сум заинтересиран.

    пред 7 часа

  • Стевче : се е објаснето на убав начин, и има и видео материјали на кои може да се види што се нуди...

    пред 7 часа

ТВИТЕР

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

ДОБИВАЈТЕ ИНФОРМАТОР

Бидете во тек со новите продукти и понуди, потполнете ја формата подолу и ние ќе ви испратиме е-меил сега и со сите новини понатаму.